
Коло їжі
Навесні – паска та ковбаска, влітку – узвар, восени – гарбузова каша, взимку – кутя, і так по колу. Знайомо? А які ще страви готували українці, коли наступала пора першої зелені чи закінчувався збір врожаю?
Наш подкаст відкриє ваше серце для національних традицій харчування, а ваш холодильник – для сезонних продуктів. Ведуча Олександра Поворозник розпитає у фуд-блогерів, рестораторів і дослідників гастрокультури, що вони шукають на базарі, як готують обрядові страви і як їх осучаснюють. Слухайте «Коло їжі», якщо ви хочете додати у своє життя трохи приправленої по-сучасному автентики.
Останній епізод
Кабачки – не тільким мем | фуд-блогерка Анастасія Середа | Коло їжі #8 (25.07.2025)
Попередні епізоди
- Шашлик — не грузинська страва? Як традиція пекти м’ясо змінила людство | історикиня Софія Грачова 11.07.2025
- Меню князів і козаків: що їли в Київській Русі, чи був Хмельницький аскетом | історикиня Аліна Сушко 27.06.2025
- Як їсти і пити бузину, сезонність в Японії, як ми привласнюємо смаки | фуд-блогерка Дарія Крікунова 13.06.2025
- Що ми знаємо про полуницю? Сунична дієта для науки, звідки родом полуниця та чи боятися нітратів 30.05.2025
- Як смакує яблуко з «Енеїди»? Міфи про давню їжу, мажорна кутя | історик Вадим Назаренко 16.05.2025
- Що таке слоуфуд? Меню за законом Парето, сезонність як філософія їжі | рестораторка Майя Степова 02.05.2025
- Великдень без нервів, чому базари – новий маст, експеримент з редискою | фуд-блогерка Настя Іванцова 18.04.2025
- Коло їжі | Тизер 17.04.2025
Коментарі